Fællesskab og vilje sikrer 140.000 kr. til 3. division for Smidstrup-Skærup IF på rekordtid

En ny sæson er i gang og for første gang i klubbens historie står den på 3.division for Smidstrup-Skærup IF herrehåndbold. Men en ny liga betyder flere udgifter. Dog er det ikke en udfordring i Smidstrup. For her handles der i fællesskab.

Trøjen er på. Harpiksbøtten er åbnet. Kampråbet ekkoer sig igennem hallen. En ny sæson venter forude og det betyder nye udfordringer for senior herrehåndbold i Smidstrup-Skærup IF. Drømmen om oprykning blev for alvor en realitet, da holdet for første gang i klubbens historie spillede sig i 3. division, til stor glæde for både holdet og resten af foreningen.

Smidstrup-Skærup Idrætsforening er en breddeklub, hvor hver afdeling har til ansvar for en sund, økonomisk balance. Derfor var det nødvendigt for holdet selv at finde penge til at dække de ekstra omkostningerne for 3. division, hvilket de også tidligere har gjort. ”Vi har en regel i foreningen om, at ungdomshold selv er ansvarlig for at dække udgifter til stævner, turneringer m.m., der koster mere end kontingentet kan dække. Vi har tidligere oplevet hold der har uddelt affaldsposer eller solgt lodsedler som en del af deres indsamling”, fortæller Formand i SSIF, Flemming Knudsen.

Omkostningerne til 3.division forventede at stige godt over de 100.000 kr., som skulle dække alt fra turneringsgebyrer, trænerudgifter til indkøb af nyt spillertøj. Men med stædighed og gåpåmod har det lykkedes holdet at indsamle mere end 140.000 kr. på rekordtid.

Et resultat, der vækker stor glæde for formanden i håndboldudvalget i Smidstrup-Skærup IF, Chila Svendsen: ”Jeg kunne ikke være mere stolt over den indsats som holdet har ydet for at dette kunne lade sig at gøre. I vores lille forening spiller idrætslivet en stor rolle både for udøvere, men også for resten af lokalsamfundet, da det er med til at skabe liv og aktivitet i hallen.”

Af de indsamlede midler er der allerede indkøbt tøj og udstyr til både 3. division og serie 1 til en samlet værdi af 65.000 kr. For det er en fælles indsats, som skal gavne alle spillere.

Første kamp på hjemmebane

Drengene er nu for alvor klar til at trække i tøjet og smøre ærmerne op. ”Det bliver en hård sæson med masser af transporttid og stærke modstandere. Men vi er så klar på, hvad der venter os. Vi glæder os bare til at komme i gang med sæsonen og ikke mindst opleve den stærke opbakning fra byen, som man bliver mødt af hver gang man træder ind i hallen," fortæller Chris Bust.

Rekordstor tilslutning

Den store opbakning kan ikke kun mærkes på tilskuerrækkerne, men også på banen. Oprykningen til 3. division har givet genlyd i lokalområdet og som resultatet har holdet oplevet en større tilslutning af medlemmer i den nye sæson. ”Antallet af tilmeldte spillere til senior herrehåndbold er på sit højeste i år. Hele 24 spillere har tilmeldt sig til at spille, så der kan stilles to hold til både 3. division og serie 1. Dette giver mere fleksibilitet når sæsonen starter”, fortæller formand, Chila Svendsen.

Holdet består af en kombination af både lokale spillere og spillere med fortid i storklubben, Fredericia HK. Træningen af holdet varetages af Daniel Sandbye, en erfaren træner, der tidligere har haft stor succes med at træne ungdomshold i FHK.

Årets første kamp blev fløjtet i gang fredag den 27. september i Smidstrup Hallen, mod Give Håndbold. Bestyrelsen vil gerne sige stort tak til alle der dukkede op og heppede på drengene. Årets første sejr er i hus og vi ser sådan frem til at følge holdet henover sæsonen. For oprykningen er ikke kun en milepæl for spillerne, men også for resten af foreningen og lokalsamfundet.

For mere info kontakt

Chila Svendsen
Chila Svendsen Formand for håndboldudvalget og træner
Flemming Knudsen
Flemming Knudsen Bestyrelsesformand